"Modernin sähköauton latausaseman asennus kotona: Puhtaat linjat ja huomaamaton kaapelointi tuovat esiin kestävän ja ylellisen elämäntyylin. Kuvassa nähdään tyylikäs Porsche Taycan odottamassa latausta omassa autotallissa, joka on varustettu seinään kiinnitetyllä kotilatausasemalla. Tämä asetelma symboloi teknologian ja muotoilun harmoniaa, joka määrittelee nykyaikaisen sähköautoilun tulevaisuuden."

Kotilatausaseman Asennus: Edut, Kustannukset ja Vinkit

Kun sähköautojen omistus yleistyy, kotilatausaseman asentaminen korostuu tärkeänä askeleena kohti tehokasta ja mukavaa sähköautoilua. Tässä artikkelissa käsitellään asennusprosessin keskeiset vaiheet, kustannukset ja harkittavat asiat sekä kiinteähintaisen palvelun hyödyt. Sekä mitä poikkeuksia kotitaloudessa voi yleisesti olla, jotka vaikuttavat asennukseen.

Alustava suunnittelu

Valitessasi latausasemaa, on päätettävä, tyydytkö normaalitehoon, joka lataa auton akun yön aikana, vai haluatko nopeamman latauksen. Monet latausasemat tukevat nykyään 22 kW:n lataustehoa, mutta ne voidaan rajoittaa myös pienemmälle, esimerkiksi 11 kW:n tehon tarpeisiin. Vaikka eri teholuokkien latausasemien hinnat eivät suuresti eroa toisistaan, on 22 kW:n latausaseman asennus kalliimpi kaapeloinnin ja muiden tarvikkeiden vuoksi. Tästä syystä latausasemaa valittaessa on hyvä tietää, mille tehon tasolle se rajoitetaan, jotta välttyy yllättäviltä lisäkustannuksilta. 22 kW:n tehon hyödyntäminen vaatii usein myös pääsulakkeen ja sähköliittymän kapasiteetin kasvattamista, mikä tuo mukanaan lisäkuluja. Sulakekoon suurentamisen tulee aina varmistaa sähköyhtiöltä.

Kodin sähköjärjestelmän kapasiteetin arviointi on tärkeää, sillä se määrittää latauksen tehon. Liian suuri teho voi olla turvallisuusriski, jos se kuormittaa sähköjärjestelmää liikaa. Useimmissa nykyaikaisissa kodeissa sähköjärjestelmä kuitenkin riittää 11 kW:n lataukseen, joka on yleisin kotilatausasemissa käytettävä teho. Tarkista kotisi sähköjärjestelmän tila ja kapasiteetti ennen latausaseman hankintaa, esimerkiksi sähkökeskuksen pääsulakkeiden koosta, joka löytyy sähkölaskusta tai -sopimuksesta. Jos pääsulake on esimerkiksi 3x25A, latausasema voidaan rajoittaa enintään 11 kW:n teholle. Asentajat varmistavat tämän aina ennen asennusta.

Kuvassa on moderni ja tyylikäs kotilatausaseman asennus tilavassa kotitalon autotallissa. Seinään kiinnitetty latausasema on asennettuna siten, että kaikki kaapelointi on huomaamattomasti piilossa, luoden siistin ja minimalistisen ilmeen. Kuvassa näkyy ammattitaitoinen sähköasentaja, joka on pukeutunut kelta-mustaan työasuun, viimeistelemässä latausaseman asennusta. Hän työskentelee keskittyneesti, varmistaen latausaseman moitteettoman toiminnan. Taustalla parkkeerattuna on Porsche Taycan -sähköauto, joka korostaa autotallin korkealaatuista ja nykyaikaista ilmapiiriä. Kuvan yksinkertainen mutta elegantti kompositio heijastaa nykyaikaisen sähköauton omistajan arkea ja latausratkaisujen helppoutta. Tämä kuva on erinomainen esimerkki siitä, kuinka kotilatausaseman asennus voidaan toteuttaa esteettisesti miellyttäväksi ja käytännölliseksi osaksi kodin infrastruktuuria.

Kiinteähintaisen asennuksen edut

Kiinteähintainen asennuspalvelu tarjoaa ennakoitavuutta ja läpinäkyvyyttä kustannuksiin. Palvelu sisältää kaiken tarvittavan työn ja materiaalit, mikä eliminoi yllättävät lisäkulut. Kiinteähintainen palvelu mahdollistaa myös kotitalousvähennyksen hyödyntämisen, mikä voi tuoda huomattavia säästöjä. Ammattilaisen asentama latausasema varmistaa turvallisen ja vaivattoman latauskokemuksen, joten voit keskittyä sähköautosi ajamisen nautintoon.

Kotilatausaseman kustannukset ja investointi

Sähköauton latausaseman asentaminen on selkeä ja ennustettavissa oleva investointi. Kotilatausaseman asennus maksaa 700 euroa (11 kW). Hinta kattaa kaiken tarvittavan, kun latauslaite asennetaan rakennukseen, jossa sähkökeskus sijaitsee. Tämä kiinteä hinta koskee koko Suomea Ahvenanmaata lukuun ottamatta, mikä tekee investoinnista kuluttajalle vaivatonta ja riskitöntä. Ei tarvitse enää miettiä arvaamattomia lisäkuluja, kuten seinän läpivientejä tai vikavirtasuojan asennusta – Asennukseen sisältyy kaikki tarvittava.

Jos katseet on suunnattu tehokkaampaan 22 kW:n latausasemaan, asennuksen hinta nousee 990 euroon. Hinnan nousu koostuu pelkästään tarvikkeiden, kuten kaapelin hinnasta. Molemmat investoinnit on suunniteltu tekemään siirtymisestä sähköautoiluun helppoa ja mukavaa.

Asennus päivän saat tietoon jo ennen asennuksen tilausta. Sähköisen varauskalenterin ansiosta ei tarvitse arvuutella asentajan saapumista tai soitella. Lähtökohtaisesti saat asennuksen aina 1–2 viikon päähän tilauksesta. Asennus päivän pystyt varaamaan tästä.

Asennuksen viimeistely ja kestävyys

Asennuksen estetiikkaan ja kestävyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Kaapelit asennetaan piiloon aina kun se on mahdollista, mikä parantaa lopputuloksen ulkonäköä ja antaa lisäarvoa kiinteistölle. Tämä ei ainoastaan tee latausasemasta huomaamatonta, vaan suojaa kaapelointia mahdollisilta vaurioilta ja kosteudelta.

Toisessa kuvassa esitellään kotilatausaseman asennusprosessi erittäin siistissä ja minimalistisessa kotitalon autotallissa. Keskellä kuvaa on selkeästi esillä seinälle asennettu, modernin muotoilun omaava kotilatausasema, jonka kaapelointi on taidokkaasti piilotettu näkymättömiin, mikä korostaa tilan puhtaita linjoja ja järjestelmällisyyttä. Asennustyötä suorittaa ammattimainen sähköasentaja, joka on pukeutunut tyypilliseen kelta-musta värimaailmaan. Asentaja näyttää tarkastavan latausaseman asetuksia tai viimeistelevän asennusta, tuoden esiin kuvan ammattimaisen ja huolellisen ilmapiirin. Autotallissa seisoo tyylikkäästi Porsche Taycan, joka viestii modernista sähköautoilusta ja korostaa kotilatausaseman merkitystä nykyaikaisen sähköauton omistajille. Tämä kuva heijastaa kotilatausaseman asennuksen tärkeyttä ja sen sujuvaa integrointia osaksi kotia, tarjoten visuaalisen esimerkin siitä, miten teknologia ja design yhdistyvät käytännöllisyyden ja esteettisyyden maksimoimiseksi.

Riskitön investointi tulevaisuuteen

Uskomme Hivolla, että latausaseman asentaminen on investointi, josta voidaan saada esteettisesti miellyttävä ja taloudellisesti turvallinen, kun se on asennettu oikein. Ei piilokustannuksia, ei yllätyksiä – vain selkeä ja kiinteä hinta, joka takaa mielenrauhan. Sähköauton laturin asentamisen tulisi tuoda mielenrauhaa ei yllätyksiä. Hivon kotilatausaseman asennus mahdollistaa asiakkaalle riskittömän investoinnin omaan kotiin.

Paljonko latausaseman asennus maksaa?

Usein kotitalouksien asennus on varsin erilainen. Osalla kotitalouksista latausasema saadaan asennettua hyvin lähelle sähkökeskusta, jolloin tarviketta, eikä työtä tule niin paljoa kuin yleensä. Tämä on kuitenkin harvinaista, koska kotitaloudet ovat niin erilaisia ja harva on rakennettu sähköauton latausasemaa silmällä pitäen. Siksi vaaditaan usein kaapeleiden läpivientiä, vikavirtasuojan asennusta, sulakkeiden lisäystä tai muuta. Tämä vaikuttaa myös hintaan ja useimmiten jälkikäteen.

Turvallisuussyistä latausasemaan tulisi aina asennetaan riittävä vikavirtasuoja, jotta vikatilanteessa järjestelmä suojaa auton akkua, laturia sekä mahdollista tulipaloa. Yksi turvallisuusriski on myös pinta-asennuksena tehdyt latausaseman asennukset. Seinässä kulkevat johdot voivat altistua osumille, isoille lämpötila muutoksille tai jopa eläimille, joka voi aiheuttaa turhan mutta ison riskin. Siksi latausasemien kaapelointi tulisi asentaa piiloon. Hivon latausaseman asennukseen sisältyy kaikki yllä mainittu kiinteään hintaan 700 €.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *