Kuvassa on mies seisomassa kotilatausaseman vieressä kotipihalla, Volkswagenin uusin sähköauto parkkeerattuna lähelle talon seinää. Talon seinään on kiinnitetty tyylikäs, moderni kotilatausasema, joka symboloi ympäristöystävällisen teknologian integroimista jokapäiväiseen elämään. Mies, pukeutunut rennosti, pitää kädessään tablettia, jonka näyttö on selkeästi näkyvissä ja esittää eri latausasemamallien yksityiskohtaisia vertailuja, korostaen hänen aktiivista etsintäänsä parhaan vaihtoehdon löytämiseksi. Latausaseman kaapeli on siististi kierretty sen viereen, valmiina käyttöön. Ympäristö heijastaa tyypillistä asuinaluetta, vihreyttä ja myöhäisen iltapäivän lämmintä valaistusta, kuvastaen rauhallista mutta teknologisesti edistynyttä kotielämää.

Ensimmäinen kerta? Miten varmistaa kotilatausaseman kestävä asennus?

Kotilatausasemasta on tullut olennainen osa sähköautoilun kokemusta. Sen merkitys ei rajoitu vain sähköauton lataamisen mahdollistamiseen; se on avainasemassa varmistettaessa, että sähköauto on aina valmis liikkeelle, tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää edullisempaa ja ympäristöystävällisempää energiaa sekä tekee sähköautoilusta sujuvaa ja huoletonta. On monia syitä hankkia kotilatausasema mutta merkittävin niistä on huolettomuus arjessa sinulla on niin sanotusti aina tankki täynnä aamusta.

Kuitenkin, kun kyseessä on ensimmäisen kotilatausaseman valinta, monet kuluttajat kohtaavat haasteita. Suuren valikoiman edessä voi olla vaikeaa löytää juuri omaan tarpeeseen ja sähköautoon sopiva latausasema. Kokosimme tähän oppaaseen kaikki mitä on hyvä tietää ennen latausaseman valintaa. Markkinoilla on monenlaisia latausasemia eri tehoilla, toiminnoilla ja hintapisteillä, mikä tekee päätöksenteosta entistä monimutkaisempaa.

Lisäksi sähköautoilun ja latausasemien ympärillä käytettävät tekniset termit voivat olla haastavia ensikertalaiselle. AC ja DC-lataus, Type 1 ja Type 2 -liittimet, Mode 2 ja 3, kW ja kWh – nämä kaikki ovat termejä, jotka voivat tuntua sekavilta ja vaikeuttavat oikean latausaseman valintaa.

Tässä artikkelissa pyrimme madaltamaan kynnystä ja tarjoamaan selkeää tietoa, joka auttaa sinua oppimaan latausasemien maailmassa. Tavoitteenamme on selkeyttää teknisiä termejä, tarjota käytännön neuvoja ja opastaa sinua löytämään täydellisen kotilatausaseman juuri sinun tarpeisiisi. Näin voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen ja ottaa kaiken hyödyn irti sähköautoilustasi.

1. Miten kotilatausaseman teho vaikuttaa lataukseen?

Kun tarkastellaan kotilatausasemien valintaa, on tärkeää ymmärtää latausasemien tehojen eroja ja niiden vaikutusta käyttöön. Tässä artikkeliosassa käsittelemme, miksi monet asiakkaat päätyvät valitsemaan 11 kW latausaseman ja missä tilanteissa 22 kW latausasema voi olla parempi vaihtoehto.

11 kW vs. 22 kW Latausasemat – Mitä Tulee Huomioida?

• 11 kW Latausasema: Tämä latausasema tarjoaa tasapainoisen ratkaisun latausnopeuden ja asennuskustannusten välillä. Se lataa suurimman osan sähköautojen akut täyteen alle seitsemässä tunnissa, mikä on useimmille kuluttajille riittävän nopea – yön yli lataus kotona onnistuu vaivatta.

• 22 kW Latausasema: Jos tarvitset nopeampaa latausta, esimerkiksi työpäivän aikana tai jos ajokilometrisi ovat tavallista suuremmat, 22 kW latausasema voi olla järkevämpi valinta. Huomioi, että kaikki autot eivät tue 22 kW:n latausta, joten auton valmistajan ohjeita on syytä noudattaa.

Asennuskustannukset ja Tarvikkeet:

• 22 kW:n latausasemat vaativat isommat kaapelit ja ne ovat kalliimmat niin itse laitteistoltaan kuin asennustarvikkeiltaan. 22 kW:n latausaseman asennus maksaa 990 €.

Sähköliittymä ja Pääsulakkeet:

• Tyypillisessä omakotitalossa on 3 x 25A pääsulakkeet, mikä rajoittaa latausaseman tehon maksimissaan 11 kW:iin. Jos halutaan asentaa 22 kW latausasema, on ensin selvitettävä, kestääkö nykyinen sähköliittymä lisätehoa vai onko sähköliittymää päivitettävä. Sähköliittymän päivitys tulee tehdä yhteistyössä oman sähköyhtiön kanssa ja se voi vaikuttaa merkittävästi koko projektin kustannuksiin.

Miksi moni valitsee 11kW kotilatausaseman?

Enemmistö asiakkaista valitsee 11 kW latausaseman, koska se tarjoaa optimaalisen tasapainon latausnopeuden ja asennuskustannusten välillä. Sen avulla sähköauto on valmis päivittäiseen ajoon joka aamu, mikä täyttää suurimman osan sähköautoilijoiden tarpeista. 22 kW latausasema puolestaan soveltuu niille, joilla on suurempi tarve nopealle lataukselle ja jotka ovat valmiita investoimaan enemmän asennukseen ja mahdollisiin päivityksiin sähköjärjestelmässä.

Kuvassa näkyy sähköasentaja, joka käyttää kelta-mustia haalareita ja huokuu tehokkuutta sekä asiantuntemusta. Hän on asentamassa sähköautojen latausasemaa ulkona, asuinalueen pihatiellä, modernin kodin taustalla. Sähköasentaja käyttää edistyneitä työkaluja ja teknologiaa, keskittyen intensiivisesti tehtävään. Latausasema on tyylikkään futuristinen, mikä viestii sitoutumisesta kestäviin ja vihreisiin energiaratkaisuihin. Sähköasentajan haalarit eivät ainoastaan symboloi hänen ammatillista identiteettiään vaan myös takaavat turvallisuuden ja näkyvyyden työskennellessä. Ilmapiiri on innovaation ja edistyksen täyteinen, suunnaten kohti kestävämpää tulevaisuutta.

 

2. Kestääkö kodin sähköjärjestelmä latausasemaa?

Kun puhutaan kotilatausasemasta, on kodin sähköjärjestelmän kapasiteetin tarkastaminen ensiarvoisen tärkeää. Tässä osiossa vastaamme keskeisiin kysymyksiin sähköjärjestelmän kapasiteetista ja selitämme, miksi tämä vaihe on kriittinen ennen latausaseman hankintaa.

Miksi sähköjärjestelmä on tarkastettava ennen latausaseman ostoa?

Kodin sähköjärjestelmän kapasiteetin tarkastus on välttämätöntä, koska sen on pystyttävä käsittelemään latausaseman vaatima lisäteho. Jos järjestelmä ei ole riittävän tehokas, latausaseman käyttö voi aiheuttaa ylikuormituksen ja keskeytyksiä kotitalouden muulle sähkönkulutukselle tai pahimmassa tapauksessa sähkövikoja.

Miksi sähköjärjestelmä täytyy mahdollisesti päivittää?

Jos nykyinen sähköjärjestelmä ei täytä latausaseman vaatimuksia, voi olla tarpeen tehdä päivityksiä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi pääsulakkeen suurentamista tai uusien kaapelointien asentamista, jotta varmistetaan turvallinen ja tehokas lataus.

Toinen vaihtoehto on rajoittaa latausaseman tehoa vieläkin alemmaksi esimerkiksi 7,6kW tai pienempään. Tämä vaikuttaa tietysti latausnopeuteen, joka voi olla haaste varsinkin isoimmille sähköautoille. Investointi voi kuitenkin olla järkevämpi, kuin uusia koko sähköjärjestelmä.

Kuinka sähköjärjestelmän voi tarkastaa itse?

Kotitalouksien omistajat voivat tarkastaa sähkökeskuksensa pääsulakkeen koon ja arvioida, kuinka paljon tehoa heidän järjestelmänsä voi tarjota. Tämä tieto löytyy yleensä sähkökeskuksen kyljestä tai sähkölaskusta. On kuitenkin suositeltavaa, että ammattilainen tekee lopullisen arvioinnin.

Asentaja varmistaa kuitenkin aina ennen asennusta, mikä on maksimi teho, johon latausasema voidaan rajoittaa turvallisesti. On syytä varmistaa, että asentava liike tekee latausaseman rajoituksen aina turvarajoissa, eikä asenna latausasemaa sen normaali teholle.

Mitä on huomioitava, jos kotin tulee 2 latausasemaa?

Jos kotitalouteen on harkinnassa kahden latausaseman asennus, on tärkeää ottaa huomioon kokonaisenergiankulutus ja varmistaa, että sähköjärjestelmä kestää molempien latausasemien samanaikaisen käytön. Tämä voi vaatia suurempia sähköjärjestelmän päivityksiä, kuten palvelun pääsulakkeen ja mahdollisesti sähköliittymän teholuokan nostamista. Asiantuntijamme voivat auttaa suunnittelemaan tällaiset päivitykset ja varmistamaan, että kaikki asennukset ovat turvallisia ja määräysten mukaisia.

3. Älykäs vai tyhmä latausasema?

Älykäs latausasema tarjoaa lisäominaisuuksia ja toimintoja, joilla voit hallita latausta etänä. Nämä latausasemat voivat esimerkiksi optimoida latauksen ajoittamisen halvemman sähkönhinnan aikaan tai tarjota mahdollisuuden ottaa latausrapotti suoraan sovelluksesta. Tällaiset ominaisuudet sopivat henkilölle, joka haluavat budjetoida ja seurata latausta tarkemmin. Jos kuitenkin kaipaat yksinkertaisuutta ja luotettavuutta, parempi vaihtoehto voi olla ns. ”tyhmä laturi”, joka lataa aina, kun kytkee kaapelin autoon.

Minkälainen latausasema soveltuu sinulle?

Kun valitset kotilatausasemaa, yksi merkittävin päätös on, valitseeko ”älykkään” vai ”tyhmän” latausaseman. Jälkikäteen latausaseman toimintaa ei saada muutettua, joten on järkevää tehdä perusteltu valinta ostettaessa kotilatausasemaa. Valintaan vaikuttavat useat tekijät, mukaan lukien käyttäjän henkilökohtaiset tarpeet, hinta ja halutut lisäominaisuudet.

Älykäs Latausasema:

Älykäs latausasema sisältää edistyneitä ominaisuuksia, kuten etäohjauksen sovelluksen kautta, ajastetun latauksen ja energiankulutuksen seurannan. Ne voivat myös integroitua kotiautomaatiojärjestelmiin ja mahdollistaa latauksen ohjaamisen esimerkiksi sähkön hintojen mukaan, tarjoten maksimaalisen säästön ja energiatehokkuuden.

Tyhmä Latausasema:

Tyhmä latausasema puolestaan on peruslaitteisto, joka lataa sähköautoa ilman ylimääräisiä ominaisuuksia tai etäkäyttömahdollisuutta. Ne ovat yleensä edullisempia ja niiden asennus voi olla yksinkertaisempaa. Tyhmät latausasemat ovat hyvä valinta käyttäjille, jotka haluavat vain yksinkertaisen latausratkaisun ilman tarvetta latauksen hallinnalle. Hyvä esimerkki kestävästä ja varmasta latausasemasta on Walle 16A.

Mitä eroa on älykkäällä ja tyhmällä latausasemalla?

Älykkäiden ja tyhmien latausasemien välillä on merkittäviä eroja käytössä. Älykäs latausasema voi esimerkiksi auttaa sinua lataamaan autosi silloin, kun sähkö on halvinta, kun taas tyhmä latausasema ei tarjoa tällaisia säästöominaisuuksia. Älykkäät latausasemat mahdollistavat myös lataustietojen seurannan ja raportoinnin, mikä voi olla hyödyllistä niille, jotka haluavat seurata latausaseman käyttöä tai jotka tarvitsevat tietoja esimerkiksi työsuhdeauton latauksista verotusta varten.

Mitä eroja on kiinteässä- vs. siirrettävä latausasemassa?

Kiinteässä latausasemassa on se etu, että se on aina paikallaan ja valmiina käyttöön, ja se voi usein tarjota suurempaa lataustehoa. Siirrettävät latausasemat sen sijaan tarjoavat joustavuutta – ne voidaan ottaa mukaan matkoille ja ne ovat hyödyllisiä, jos lataat usein eri paikoissa tai jos asut vuokra-asunnossa ja et voi asentaa kiinteää latausasemaa. Siirrettävien asemien kautta voi myös olla mahdollista käyttää erilaisia virtalähteitä, kuten tavallista kotitalouden pistorasiaa, mutta tällöin on oltava tarkkana latauksen turvallisuuden kanssa.

Kuinka löytää sopiva ratkaisu?

Kun valitset latausasemaa ensimmäistä kertaa, on olennaista pohtia omia lataustarpeita, sähköautosi ominaisuuksia, sekä kotisi sähköjärjestelmän valmiutta. Älykäs latausasema tuo lisäarvoa monipuolisten toimintojensa kautta, kun taas tyhmä latausasema tarjoaa yksinkertaisen ja usein edullisemman vaihtoehdon. Kiinteän ja siirrettävän latausaseman välillä valinta riippuu pääasiassa siitä, kuinka paljon arvostat latausaseman sijainnin joustavuutta verrattuna latausnopeuteen ja käyttömukavuuteen. Jokainen valinta sisältää omat hyötynsä ja rajoitteensa, ja ne on punnittava huolellisesti vastaamaan parhaiten yksilöllisiin tarpeisiin ja elämäntyyliin. Tekniikan maailma on tehnyt vertailun suosituimmista latausasemista.

Kuvassa näkyy moderni ja minimalistinen kotilatausasema, joka on kiinnitetty asuinrakennuksen ulkoseinään. Latausasema on suunniteltu kompaktiksi ja tilaa säästäväksi, ja sen ulkonäkö on huomaamaton ja tyylikäs, mikä korostaa modernin teknologian ja kestävän elämäntavan yhdistelmää. Selkeä käyttöliittymä sisältää välttämättömät hallintapainikkeet ja indikaattorit, jotka tekevät sen käytöstä vaivatonta. Kestävä latauskaapeli on siististi kierretty latausaseman viereen ja ulottuu kohti viereistä parkkipaikkaa, jossa on parkkeerattuna Audin uusin sähköautomalli latauksessa. Sähköauto heijastaa viimeisintä muotoilua ja innovaatioita, ollen samalla osa kotitalouden pyrkimystä kohti ympäristöystävällisempää ja kestävämpää tulevaisuutta. Ympäröivä alue, mahdollisesti osa puutarhaa tai pihatie, korostaa, miten kestävää teknologiaa voidaan sulauttaa osaksi päivittäistä asumisympäristöä.

4. Kuinka valita luotettava asentaja?

Oikein valittu ja asennettu latausasema varmistaa paitsi latausprosessin tehokkuuden ja turvallisuuden, myös käyttömukavuuden sekä kestävyyden pitkällä tähtäimellä.

Luotettava asennusliike on avoin ja nopea kommunikaatiossaan, tarjoaa tarkat tiedot palveluistaan ja kustannuksistaan sekä kykenee tarjoamaan referenssejä aiemmista töistään. Lisäksi luotettavuutta indikoivat selkeä takuupolitiikka ja mahdollisuus jälkihuoltoon. Lähes kaikki toimijat tekevät asennukset avaimet käteen periaatteella. Tämä on asiakkaalle loistava vaihtoehto. Kuitenkin asennuksien laadussa on merkittäviä eroja, joista kannattaa ottaa selvää.

Miten voi varmistua luotettavasta liikkeestä?

 • Referenssit ja kokemukset: Etsi tietoa ja arvioita aiemmista asennusprojekteista. Suositukset ja käyttäjäkokemukset antavat hyvän kuvan liikkeen ammattitaidosta ja luotettavuudesta.

 • Asiantuntemus ja sertifioinnit: Valitse liike, jolla on oikeat sertifikaatit ja osaaminen sähköasennuksiin. Varmista, että asentajat ovat koulutettuja ja heillä on kokemusta juuri sähköautojen latausasemien asentamisesta.

 • Palvelun laajuus: Onko tarjolla ainoastaan asennus vai sisältyykö palveluun myös neuvontaa latausaseman käytettävyydessä ja sähkökapasiteetin arvioinnissa?

 • Asennus jälki: Yleensä asennukset tehdään ns. helpoimman kautta eli pinta-asennuksena. Tämä tarkoittaa sitä, että kaapelointi tehdään näkyvästi seinää pitkin. Asennus ei ole pelkästään esteettisesti yhtä miellyttävä vaan se on myös herkempi osumille, joka voi tuottaa jälkikäteen ongelmia.

Mitä eroja asennusliikkeillä on?

Vaikka asennusliikkeiden välisiä eroja on meidän lisäksi alalla toimii myös muita luotettavia toimijoita. Eroja löytyy hinnoittelussa, asennuksen laadussa/viimeistelyssä ja lisäpalveluissa, kuten sähköjärjestelmän päivityksissä, viestinnässä ja avoimuudessa. Joillakin liikkeillä on erikoistunut osaaminen tiettyihin merkkeihin tai malleihin, mikä voi olla etu tietyissä tilanteissa.

Kiinteä hinta vs. aidosti kiinteä hinta

Kiinteän hinnan tarjoaminen asennustyöstä poistaa epävarmuustekijöitä ja yllätyksiä kustannuksissa. Se mahdollistaa budjetin suunnittelun etukäteen ja varmistaa, ettei asiakkaalle tule piilokuluja. Kiinteähintainen asennus kertoo myös liikkeen kyvystä arvioida työn laajuus realistisesti. Alkaen hinnat voivat usein nousta merkittävästi tekijöistä, joita hankala arvioida etukäteen.

Piilotettu Kaapelointi vs. Pinta-Asennus

Piilotettu kaapelointi tarkoittaa, että latausaseman kaapelit vedetään seinien sisään tai maan alle, mikä on esteettisesti miellyttävämpää ja turvallisempaa kuin pinta-asennus, jossa kaapelit kulkevat seinien pinnalla. Piiloasennus suojaa kaapeleita paremmin ja säilyttää kiinteistön ulkonäön.

Latausaseman sijainti

Latausaseman sijainnilla on merkittävä vaikutus latauskokemuksen mukavuuteen ja tehokkuuteen. Ihanteellinen sijainti on sellainen, jossa latausasema on helposti saavutettavissa autolla, mutta samalla suojassa sääolosuhteilta. Sijainti vaikuttaa myös kaapeloinnin pituuteen ja asennustyön laajuuteen.

Jos latausasemasa on kiinteälatauskaapeli ota huomioon riittävä mitta, jotta se riittää auton latausporttiin vaivattomasti. Mielummin liian pitkä kuin liian lyhyt. Kiristetty latauskaapeli ei tee hyvää latausasemalle eikä auton latausportille ja voi vaikuttaa sen toimivuuteen pitkässä juoksussa.

Mitkä asiat vaikuttavat hintaan?

Asennuksen hintaan vaikuttavat normaalisti kaapeloinnin pituus, kaapeloinnin läpiviennit, mahdolliset palokatkot, seinän materiaali, latausaseman teho, vikavirta suojan asennus, keskusmuutokset, asennuksen laatu/tyyli, suojaukset ja dokumentointi sekä takuu.

Nämä voivat olla asiakkaalle erittäin hankalia arvioida ja sen takia hinta usein nouseekin kesken asennuksen. Helpottaaksemme päätöstä ja asennuksen valintaa olemme tuotteistaneet helpon kokonaisuuden asennukselle, jossa riski asennuksesta ei ole enää asiakkaalla. Tästä löytyy lisätietoa artikkelin lopusta tai pääset katsomaan tuotetta täältä.

Valitsemalla huolella latausaseman asennusliikkeen ja kiinnittämällä huomiota edellä mainittuihin seikkoihin, voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen ratkaisun sähköautosi lataamiseen. Tämä ei ainoastaan lisää käyttömukavuutta vaan myös kiinteistösi arvoa.

5. Mitä latausaseman asennuksesta pitää tietää?

Suoranaisesta prosessista asiakkaan ei ole välttämätöntä tietää mutta varmistaaksesi luotettavan kestävän ratkaisun on tässä muutamia vinkkejä, jotka helpottavat asennusliikkeen valinnassa. Prosessi alkaa tietysti oikean latausaseman valinnalla, sähköjärjestelmän tarkastuksella, ja sopivan asennuspaikan valinnalla. Asiantuntija-arvio on suositeltavaa varmistamaan, että kotisi sähköjärjestelmä kestää lisäkuormituksen.

Asennusprosessin vaiheet

 1. Ennen asennusta: Varaa asennuspäivä sinulle sopivaan aikaa varauskalenterista. Saat vahvistuksen päivästä, kun maksu on suoritettu tai sovittu laskulla. Asennuksen aika on aina aamupäivä tai iltapäivä aika asiakkaan toiveen mukaan.  Ennen asentajan saapumista varmista, että pääsy asennuspaikalle on esteetön. Mahdolliset esteet tai tarpeettomat esineet tulee poistaa alueelta.
 2. Asennus: Sertifioitu sähköasentaja suorittaa itse asennuksen, joka sisältää latausaseman kiinnittämisen, sähköjohtojen vetämisen, vikavirtasuojan varmennuksen, kytkemisen kotisi sähköverkkoon sekä käyttöönoton. Asentaja varmistaa myös, että kaikki tarvittavat turvallisuusstandardit täyttyvät.
 3. Tarkastus ja testaus: Asennuksen jälkeen asentaja tekee tarkastuksen varmistaakseen, että latausasema toimii oikein ja turvallisesti. Tähän sisältyy latauksen testaus ja mahdollisten ohjelmistopäivitysten suorittaminen.
 4. Opastus: Asennuksen päätyttyä asentaja antaa sinulle käyttöopastuksen, joka kattaa latausaseman päivittäisen käytön, huollon ja mahdolliset turvallisuusohjeet.

Aikataulu ja kiinteät kustannukset

 • Asennuksen kesto: Useimmat kotilatausasemien asennukset valmistuvat noin 4 tunnissa, mutta monimutkaisemmat asennukset saattavat vaatia lisäaikaa. Asennuksen kesto ei vaikuta kiinteään hintaan.

 • Meluhaitat: Asennus saattaa aiheuttaa väliaikaista melua, erityisesti jos se vaatii porausta tai muita rakenteellisia muutoksia. Otathan tämän huomioon, jos teet esimerkiksi töitä samaan aikaan kotona.

 • Kiinteät kustannukset: Latausaseman asennuksen hinta Suomessa on 700€ sisältäen kaikki tarvikkeet ja työn.

Miksi on hyvä tietää asennusprosessista?

Ymmärrys asennusprosessista auttaa sinua valmistautumaan paremmin ja varmistamaan, että kaikki sujuu suunnitellusti. Se myös vähentää väärinkäsityksiä ja tekee yhteistyöstä asentajan kanssa sujuvampaa. Lisäksi, kun tiedät mitä odottaa, voit suunnitella päiväsi asennuksen ympärille minimaalisin häiriöin.

Kuvassa on tulevaisuuteen suuntautunut sähköasennusyritys, joka on omistautunut planeettamme kestävyydelle ja ympäristöystävällisyyden parantamiselle. Yrityksen sähköautojen laivasto, koristeltuna yrityksen logolla, joka yhdistää vihreän maapallon ja salaman, seisoo esillä. Sähköasentajat, jotka käyttävät kierrätysmateriaaleista valmistettuja univormuja samalla logolla, asentavat aurinkopaneeleja asuinrakennuksen katolle. Heidän ympärillään on vehreä puutarha, joka on täynnä alkuperäisiä kasveja, korostaen yrityksen sitoutumista ympäristönsuojeluun. Kohtaus on asetettu aurinkoiseen päivään, esitellen uusiutuvan energian käyttöä ja yrityksen aktiivista roolia ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

6. Miksi valita Hivo asennus?

Kodin turvallisuus

Hivon asennuspalvelu korostaa turvallisuutta kaikessa toiminnassaan. Ammattitaitoiset asentajat varmistavat, että asennus noudattaa kaikkia sähköturvallisuusmääräyksiä, vähentäen riskejä sekä heti asennuksen yhteydessä että pitkällä aikavälillä. Käytämme ainoastaan hyväksyttyjä tarvikkeita varmistaen latausaseman luotettavan toiminnan vuosiksi eteenpäin.

Siisti ja Esteettinen Asennus

Hivolla emme keskity pelkästään tekniseen toteutukseen; otamme huomioon myös asennuksen ulkonäön. Varmistaen, että latausasema sijoitetaan optimaalisesti, häiritsemättä kotisi estetiikkaa tai käytännöllisyyttä. Kaapelointi tehdään huomaamattomasti aina piiloasennuksena, kun se on mahdollista. Lopputulos on sekä toiminnallinen että visuaalisesti miellyttävä.

Kestävä ja Luotettava Ratkaisu

Valitsemalla Hivon asennuksen saat pitkäaikaisen mielenrauhan. Hivo valitsee ja suosittelee korkealaatuisia latausasemia, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Kestävien ja luotettavien ratkaisujen johdosta Hivo on ylpeä saamastaan luotettava kumppani sertifikaatista.

Asiantunteva Neuvonta ja Tuki

Tarjoamme kattavaa neuvontaa ja tukea ennen asennusta, sen aikana sekä sen jälkeen, varmistaen, että saat juuri sinulle sopivan ratkaisun. Autamme valitsemaan oikean latausaseman ottaen huomioon tarpeesi, sähköautosi vaatimukset sekä meidän näkemyksemme toimivasta kokonaisuudesta. Meiltä saat aina Suomenkielisen tuen ja ongelman ratkaisun, kun laite on ostettu meidän kauttamme. Loppujen lopuksi latausasemat kuitenkin ovat laitteita, joiden kanssa voi ilmetä haasteita

Kuinka edistämme planeettakestävyyttä?

Valitsemalla Hivon asennuksen tuet yritystä, joka sitoutuu ympäristönsuojeluun ja kestävään kehitykseen. Hivo pyrkii edistämään sähköautoilua osana laajempaa pyrkimystä vähentää liikenteen päästöjä ja edistää puhtaampaa tulevaisuutta. Pyrimme kehittämään jatkuvasti toimintaa ympäristöystävällisempään tekemiseen sekä mittareihin, joilla pystymme tämän näyttämään.

Edistämme planeettakestävyyttä vähentämällä toimintamme hiilijalanjälkeä monin eri tavoin. Pyrimme aktiivisesti tunnistamaan ja vähentämään sekä tuotteiden valmistusketjusta että urakoinnista aiheutuvaa ympäristökuormitusta. Tämä tarkoittaa muun muassa mahdollisimman vähän planeettaa kuormittavien materiaalien ja menetelmien valintaa sekä prosessiemme jatkuvaa kehittämistä vähähiilisempään suuntaan. Esimerkiksi yrityksen käyttämät sähköautot ja turhien tavarankuljetusten minimointi ovat osa tätä sitoumusta.

 • Hiilijalanjälkemme pienentämiseksi kiinnitämme huomiota jätteen määrään jo tavaran tilauksessa, valiten toimittajia, jotka ottavat huomioon pakkausmateriaalien ympäristövaikutukset. Lisäksi sitoudumme kierrättämään syntyvän jätteen kokonaisuudessaan.

 • Kotimaisuus on meille kunnia-asia, ja suosimme kotimaisia materiaaleja aina kun se on mahdollista, kannattaen näin kotimaista taloutta ja vähentäen kuljetuksista aiheutuvaa kuormitusta.

 • Laadukas ja läpinäkyvä dokumentointi on olennainen osa toimintaamme. Dokumentoimme työmme sähköisesti ja toimitamme asiakirjat asiakkaillemme, mikä takaa työmme jäljitettävyyden ja laadun pitkälle tulevaisuuteen.

Kaiken kaikkiaan, haluamme olla mukana luomassa kestävämpää tulevaisuutta. sitoutumisemme planeettakestävyyteen ilmenee jokaisessa toimintamme aspektissa, pyrkimyksenämme minimoida ympäristöjalanjälkemme ja edistää kiertotaloutta kaikessa toiminnassamme.

Yhteenvetona, Hivon asennus tarjoaa turvallisuutta, estetiikkaa, kestävyyttä ja asiantuntevaa tukea kotilatausaseman asentamiseen. Valitsemalla Hivon asennuksen et ainoastaan varmista latausaseman toimivuutta ja turvallisuutta, vaan myös tuet yritystä, joka on sitoutunut ympäristön suojeluun ja kestävään kehitykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *